Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egy ideális kávé refluxosok számára: ez a ganoderma kávé

A reflux a gyomor egyik betegsége, melynek lényege, hogy a gyomor és a nyelőcső közötti záróizom nem működik megfelelően, ebből adódóan a savas gyomortartalom visszakerül a nyelőcsőbe, ahol fájdalmat, égő érzést okoz. Viszonylag gyakori, sok embert érintő betegségről van szó, aminek kialakulásáért több tényező is felelős. Ezek közül a legjelentősebbek közé tartozik a helytelen táplálkozás, a stressz, a dohányzás, vagy a túlzott alkoholfogyasztás. A betegség kialakulását követően a kiváltó tényezők egyben a tüneteket provokáló tényezőkké is válnak.

Nem javasolt ételek és italok refluxosoknál

Akiknél diagnosztizálták a betegséget, legtöbbször étrendbeli változtatásokat is javasolni szokott a kezelőorvos. Kerülni kell például a zsíros, fűszeres ételeket, a hagyományos kávét, az alkoholos és szénsavas italokat, mivel ezek fogyasztása is kiválthatja a refluxot.

Mivel kávét nagyon sokan fogyasztanak, ezért ez sok kávékedvelő refluxos számára eddig nagy áldozathozatallal járt. Szerencsére a ganoderma gombás kávé lehetővé teszi, hogy a refluxban szenvedőknek se kelljen lemondaniuk a kávézás jól megszokott, kellemes élményéről.

A ganoderma kávé kedvező tulajdonságai reflux esetén

A ganoderma kávé kiváló választás azoknak, akik az egészségükre is figyelni szeretnének, emellett továbbra is hódolni kívánnak a kávézás élményének.

A kávé kapcsán az szokta a refluxosok számára az egyik fő problémát okozni, hogy savassága révén gyomorfájdalmat, gyomorégést, illetve refluxos tüneteket idéz elő. Ez azokra a termékekre jellemző, amelyek robusta típusú kávéból készülnek. Ezzel szemben az arabica kávéból készült kávék lágyak, selymesek, nem idéznek elő kellemetlen, refluxos tüneteket, savas felböfögést. Az Ayura ganoderma gombás kávéja 100%-ban arabica kávéból készül, ami a ganoderma gombával ötvözve egy semleges, nem pedig savas hatású italt alkot. Ez nemcsak az arabica kávé tulajdonságainak, hanem a ganoderma gomba savsemlegesítő képességének is köszönhető.

Fentieken túl a ganoderma kávé más előnyökkel is szolgál a refluxosak számára. A ganoderma gombát ugyanis már az ókorban is használták a távol-keleti népek a stressz kezelésére is. A gomba stresszoldó hatását azóta a nyugati orvoslás is felfedezte. Ennek köszönhetően a ganoderma gombás kávé fogyasztásával sokat tehetünk azért, hogy a minket ért stresszt csökkentsük, ezáltal a reflux tünetei se jelenjenek meg.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a refluxos tünetek teljes egészében megszűnnek, mivel azokat nagyon sok más tényező továbbra is kiválthatja. Ha valaki a betegség diagnózisának felállítását követően nem szokik le a dohányzásról, vagy továbbra is túlzott mértékben fogyaszt alkoholt, a kellemetlen panaszok továbbra is megjelenhetnek. Az eddig sok problémát okozó kávé azonban kihúzható lesz a tiltott italok listájáról, mivel a ganoderma gombás kávé több szempontból is jótékonyan hat a reflux tünetei ellen, a kávé iránt rajongók ennek köszönhetően tovább hódolhatnak egyik kedvenc szokásuknak.

Tartalomhoz tartozó címkék: ganoderma kávé